Op deze website vindt u het resultaat van de combinatie van mijn hobby's; websites maken en het fotograferen van al het moois wat er in de natuur te vinden is en vaak pas zichtbaar wordt als je het van heel dichtbij bekijkt.
Fotograferen begon ik al mee toen ik een klein meisje was en zo lang als ik mij kan herinneren heb ik ook grote interesse gehad voor planten en dieren en vooral de kleine bloemetjes een beestjes vond ik interessant. Ik nam als kind wilde plantjes mee die ik dan in mijn eigen tuintje plantte, niet altijd met succes. De interesse is gebleven maar tegenwoordig fotografeer ik graag de kleine beestjes.

De naam postkat is een naam die ik ooit verzonnen heb als gebruikersnaam van onze allereerste internetverbinding. Het is een samenvoeging van onze achternamen. 
Heel lang heb ik een aparte website voor mijn foto's gehad (foto.postkat.nl) maar die website was aan vernieuwing toe en toen vond ik het wel een goed idee om die foto's in een album op postkat.nl te plaatsen en daarbij ook een album  toe te voegen voor de foto's van mijn wederhelft Marcel Kat, die ook graag foto's maakt en voornamelijk met zijn mobiel.

Onze foto's kunt u terugvinden onder de gelijknnamige menu knop. 
Nog niet alle foto's zijn voorzien van informatie maar de komende tijd zal ik in ieder geval de namen van alle beestjes en planten bij de foto's zetten en waar nodig meer info geven.
Wij wensen u veel kijkplezier.

Dorine Post en Marcel kat.vli 3a

Distelvlinder (Vanessa cardui) op Lysimachia clethroides

De Distelvlinder is een trekvlinder. In het najaar vliegen ze naar Zuid-Spanje en Afrika om daar te overwinteren en in het voorjaar vliegen ze terug naar West-Europa om zich voort te planten. De aantallen vlinders die ieder jaar naar Nederland komen verschillen sterk maar dit jaar (2019) zijn er heel erg veel. N.B. De vlinder op bovenstaande foto was er eentje van de nieuwe lichting met nog een lange reis voor de boeg.